Avbytare: Jonathan Bergeling, Filip Persson, Mathias Herrström och Joel Gustafsson.

Nicklas Mattsson ut - Gustav Lindquist in 81 min
Thom Nilsson ut - Carl Odell in 87 min
Denis Malovic ut - Mathias Herrström in 89 min

MATCHKOMMENTARER
En hemmasvit på 16 raka matcher utan förlust (eller 630 dagar) tog slut mot Åkarp. Med en hel del spelare borta tog tränaren Nicklas Mattsson plats som mittback, årets första match för hans del. Gustav Lindquist testades som vänsterback och på bänken satt endast 4 man där Mathias Herrström var inringd, årets första match även för honom.
Redan i den 3:e minuten räddar Philip Borgström ett friläge. I den 6:e minuten snor Oliver Wilson åt sig bollen från en försvarare och avancerar till straffområdeslinjen där han drar iväg ett skott som smiter tätt utanför. I den 20:e minuten kommer en Åkarpspelare fri men Philip Borgström gör en fin räddning på skottet. I den 21:a minuten spelar Oliver Wilson upp bollen på vänsterkanten till Vasko Mitrovic som tar sig ner till kortlinjen där han spelar in bollen och Carl Odell är ytterst nära att göra mål men målvakten räddar. Bollen går ut till Denis Malovic som drar på för kung och fosterland men skottet går över. I den 22:a minuten slår ÖT en snabb frispark till Denis Malovic som skjuter och bollen touchar en försvarare och går tätt över ribban till en hörna. I den 27:e minuten rullar hemmalaget fint där Carl Odell släpper till Vasko Mitrovic som spelar snett bak till Denis Malovic. Denis spelar ut på vänsterkanten där Oliver Wilson skjuter men skottet får utanför. En bra period för hemmalaget nu. I den 39:e minuten slår Åkarp en lång boll upp på högerkanten där anfallaren kommer fri mot Philip Borgström från kanten och anfallarens snedträff blir till en turträff och bollen studsar retligt förbi Philip och in i mål vid den bortre stolpen till 0-1. Första halvlek slut.
I den 53:e minuten skjuter Oliver Wilson ett hårt skott från 20 meter som dessvärre går mitt på målvakten. I den 64:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer Jonathan Bergeling. I den 66:e minuten kontrar Åkarp på högerkanten och man spelar in bollen centralt till en fri forward som kan placera in 0-2. I den 69:e minuten går Gustav Lindquist ut och in kommer Filip Persson. I den 76:e minuten slår Åkarp en frispark rakt i mål från 20 meter till 0-3. I den 81:a minuten går Nicklas Mattsson ut och in kommer Gustav Lindquist. I den 82:a minuten lobbskjuter en Åkarpspelare in 0-4. I den 83:e minuten kommer Oliver WIlson in i straffområdet och spelar snett bak till Thom Nilsson som skjuter direkt men målvakten gör en fotparad. I den 87:e minuten går Thom Nilsson ut och in kommer Carl Odell. I den 89:e minuten går Denis Malovic ut och in kommer Mathias Herrström.
Matchen slutar med förnedrande 0-4 och det är bara till att ta nya tag.
I nästa match väntar Husie IF på lördagen den 11:e juni klockan 15:00 på Husie IP.